Bevándorlási ügyek

A szükséges engedélyek beszerzése elengedhetetlen minden relokációnál, ezért szolgáltatásainkat a fennálló körülmények és ügyfeleink érdekeinek maximális figyelembevételével szervezzük.

Az állampolgárságától és tartózkodás céljától függően meghatározzuk a szükséges engedély típusát és az egyéb szükséges adminisztrációkat. Az engedélyek megszerzésénél és később is folyamatos támogatást nyújtunk ügyfeleinknek a ügyintézés során, mint például hivatalos fordítás intézése, hitelesítés, közjegyzői okirat készíttetése és vízumkérelmek intézése.

.

Munkamódszerünk:

 • Összegyűjtjük a szükséges információkat.
 • Az ügyfél igényei és a körülmények alapján személyre szabjuk az ügyintézést és meghatározzuk a szükséges lépéseket.
 • Összeállítjuk a kérelmeket és meghatalmazással benyújtjuk a hivatalnak, nyomon követjük az engedélykérelmeket és tájékoztatjuk ügyfeleinket az ügyük aktuális állapotáról Minden fontos változásról és az elkészült dokumentum átvételéről időben tájékoztatjuk ügyfeleinket.
 • Saját fejlesztésű CRM alapú adatbázisunkban minden megszerzett engedélyt nyomon követünk.
 • A lejárat előtt három hónappal értesítjük ügyfeleinket a hosszabbítás szükségességéről.

Munkavállalás céljából tartózkodási engedéllyel rendelkező harmadik országbeli állampolgár, az engedélyben meghatározott feltételek szerint jogosult Magyarországon életvitelszerűen tartózkodni és munkát végezni – ez a fajta tartózkodási okmány meghatározott cégre és munkára érvényes, nem általános érvényű munkavállalási engedély. A foglalkoztatással kapcsolatos változás esetén új engedélyt kell kérelmezni.
A harmadik országbeli állampolgároknak – amennyiben 30 napon túl Magyarországon tartózkodnak- lakcímüket is be kell jelenteniük a Bevándorlási Hivatal felé.

 • Munkavállalás célú tartózkodási engedély: azok számára, akik Magyarországon bejegyzett cégnél, helyi alkalmazottként kívánnak Magyarországon élni és dolgozni. Az engedély érvényességi ideje legfeljebb két év.
  Ukrán és szerb állampolgárok, amennyiben rendelkeznek biometrikus útlevéllel, bizonyos meghatározott munkakörökben egyszerűsített engedélyezési eljárás keretében alkalmazhatók.
 • Vállalaton belüli áthelyezés célú tartózkodási engedély: azok számára, akik nemzetközi kiküldetésben vannak. Az engedély érvényességi ideje legfeljebb három év.
 • Rövid távú munkavállalás célú tartózkodási engedély: azok számára, akik rövid távon kívánnak Magyarországon dolgozni. Az engedély csak munkavállalási jogot biztosít, további vízum szükséges lehet. Az engedély érvényességi ideje legfeljebb 90 nap.
 • Jövedelemszerzés célú tartózkodási engedély: vállalkozóknak és cégvezetőknek. A társaságnál egyéb feladatokat is ellátó cégvezetőknek munkavégzés céljából tartózkodási engedélyt kell igényelni. Az engedély érvényességi ideje legfeljebb három év lehet.
 • EU Kék Kártya: olyan magasan képzett szakemberek számára, akik már legalább 18 hónapja legálisan Magyarországon tartózkodnak és dolgoznak. Az engedély érvényességi ideje legfeljebb négy év lehet.

A 30 napon túl Magyarországon tartózkodó EGT-n kívüli állampolgároknak magyarországi lakcímüket is be kell jelenteniük a Bevándorlási Hivatalban.

 • Családi együttélés biztosítása célú tartózkodási engedély: azoknak, akiknek közeli hozzátartozója rendelkezik magyarországi tartózkodási joggal. Az engedély érvényessége a hozzátartozó magyarországi tartózkodási státuszától függ.
 • Tanulmányok folytatása célú tartózkodási engedély: magyar felsőoktatási intézmények külföldi hallgatói részére. Az engedély a tanulmányi félévben heti 30 óra, a vizsgaidőszakban heti 40 óra munkavégzésre jogosít. Az engedély érvényességi ideje legfeljebb két év lehet.
 • Egyéb célú tartózkodási engedély: nem bejegyzett belföldi élettársi kapcsolat esetén, vagy ha a tartózkodás célja nem illeszkedik a meghatározott kategóriákba, az „egyéb” célt kell kérelmezni. Az érvényesség legfeljebb öt év lehet.
 • Fehér Kártya / digitális nomádok: távmunkásoknak, akik huzamosabb ideig Magyarországon kívánnak élni (alkalmazottak és vállalkozók egyaránt). Az engedély érvényességi ideje legfeljebb egy év lehet.
 • Regisztrációs kártya EGT állampolgárok részére: minden külföldi állampolgárnak be kell jelentkeznie a Bevándorlási Hivatalnál, ennek igazolására regisztrációs és lakcímkártya kerül kiállításra.
 • EGT állampolgár családtagja tartózkodási kártya:ha a családtag Magyarországon regisztrált EGT-állampolgárhoz csatlakozik, jogosult tartózkodási- és lakcímkártyára. Az engedély érvényességi ideje legfeljebb öt év lehet Az engedély munkavégzésre is jogot biztosít.

Az állandó tartózkodási jog határozatlan idejű jog, a kártya érvényességi ideje azonban öt év, amelyet meg kell újítani. Az eljárás során lakcímkártya és magyar személyi igazolvány is kiállításra kerül.

 • Nemzeti letelepedési engedély: azok számára, akik legalább három éve legálisan tartózkodnak Magyarországon.
 • EK állandó tartózkodási engedély: azok számára, akik öt éve legálisan Magyarországon vagy legalább öt éve az EU-ban tartózkodnak, és ebből legalább kettőt EU-kékkártya birtokosként Magyarországon töltöttek.

Forduljon hozzánk bizalommal és kérjen konzultációs időpontot, hogy megtaláljuk az Ön számára a legmegfelelőbb kártyát és támogathassuk az ügyintézésben. .

A weboldalunkon sütiket használunk a magasabb felhasználói élmény nyújtása érdekében. Bővebb információt az adatkezelési tájékoztatónkban talál.

Warning: chmod() has been disabled for security reasons in /var/www/settlers.hu/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 46