partner2
TKP_0009_PRESTA_LOGO_hoch-1-1_grey-1-177x146
himile-europe-logo_grey-1-300x115
Bevándorlási Ügyintézés

- Munkavállalási és tartózkodási engedélyek
- EGT tagállamok állampolgáraira vonatkozó ügyintézés
- Letelepedési engedély

Hivatali Ügyintézés

- Társadalombiztosítási ügyek
- Adózási ügyek
- Munkáltatók bejeletnési kötelezettségei

Desztinációs Ügyintézés

- Orientáció
- Lakáskeresés
- Helyszíni szolgáltatások
- Gépjármű ügyek

Költöztetési Ügyintézés

- Nemzetközi költöztetés
- Nemzetközi vámkezelés
- Jármű szállítás
‎ - Kisállat szállítás

0 +

év tapasztalat

1997 óta

A relokációs szolgáltatások szakértője

A SETTLERS Relocation személyre szabott megoldásokat kínál azon vállalatok számára, amelyek magyarországi működésük során munkavállalóik egy részét hazánkba költöztetik, és akár hosszabb időre itt foglalkoztatják őket.

Sikerünk kulcsa a legjobb szolgáltatók összehangolása a relokáció minden területén, legyen szó a szükséges engedélyek beszerzéséről, lakáskeresésről vagy költöztetésről.

Ügyfeleinkre szabott megoldásinkkal és rugalmas szemléletünkkel a lehető legzökkenőmentesebb relokációs folyamatra törekszünk.

Bízza ránk a bürokráciát –
ajánlatunk magánszemélyeknek

Teljeskörűen intézzük a külföldi munkavállalók és családtagjaik munkavállalásához és tartózkodáshoz szükséges hivatali teendőket. Folyamatos támogatást nyújtunk a kapcsolódó ügyintézésekben, úgymint otthonkeresés, költözés és egyéb szolgáltatások.

Keressen megbízható partnert –
ajánlatunk HR szakemberek számára

Egyedi megoldásokat kínálunk olyan cégeknek, amelyek külföldieket foglalkoztatnak Magyarországon. Teljes körű támogatást nyújtunk relokációs ügyintézésben és megkönnyítjük a foglalkoztatással összefüggő ügyek intézését a külföldi munkavállalók és HR kollégák számára egyaránt.

Legfrissebb híreink

Már ecuadoriak számára is elérhető a Working Holiday program

Bővült a Working Holiday programban résztvevő partnerországok köre, 2024.06.01-től már ecuadori állampolgárok is kérelmezhetnek ilyen engedélyt.

A Working Holiday program olyan turistáknak szól, akik ideiglenesen munkát is szeretnének vállalni Magyarországon, de nem ez a fő tartózkodási céljuk. A program a partnerországok között létrejött, kölcsönös megállapodás alapján működik, mely meghatározza a részvevők életkorát, az engedély maximális érvényességi idejét és egyéb kapcsolódó feltételeket.

Magyarország jelenleg a következő országokkal működtet Working Holiday programot:

  1. Új-Zéland
  2. Dél-Korea
  3. Tajvan
  4. Ausztrália
  5. Japán
  6. Chile
  7. Hong Kong
  8. Argentína
  9. Ecuador

A fenti program keretében Magyarországra érkezők részére ideiglenes tartózkodási engedély kerül kiállításra.

Kövessen minket Facebook, vagy LinkedIn oldalunkon, hogy azonnal értesüljön az új cikkeinkről.

Módosításra került a tartózkodási engedély hosszabbítás iránti kérelmek benyújtásának ütemezése

A 2024-től hatályos új idegenrendészeti törvény szerint a hosszabbítási kérelmeket legkorábban 45 nappal a meglévő engedély lejárata előtt lehetett benyújtani. Ez olyan helyzetet eredményezett, hogy az elhúzódó bírálati idő és a lassú okmánygyártás miatt a kérelmező akár hetekkel a korábbi okmánya lejárta után kapta kézhez az új kártyát.

A 2024.05.11. napon hatályba lépő törvénymódosítással megszűnt ez a korlátozás, a törvény új megfogalmazásában legkésőbb 45 nappal az engedély lejárata előtt már be kell adni a hosszabbítási kérelmet.

Ez nagyon lényeges változás, elsősorban a kereső tevékenység folytatását lehetővé tevő engedélytípusoknál, mert a hosszabbításra irányuló kérelmezési eljárás már a lejárat előtt akár 120 nappal korábban is elindítható, ami lehetővé teszi, hogy időben meglegyen az OIF engedélyezés és az új tartózkodási okmány.

Kövessen minket Facebook, vagy LinkedIn oldalunkon, hogy azonnal értesüljön az új cikkeinkről.

Olvassa el legújabb bejegyzéseinket

Long-term residence right

Huzamos tartózkodási jogosultság 2024-től

A huzamos tartózkodási jogállás a harmadik országbeli állampolgárok számára a magyar állampolgárságot megelőzően megszerezhető legmagasabb szintű tartózkodási státusz.

Mit mondanak ügyfeleink a munkánkról?

TKP_0009_PRESTA_LOGO_hoch-1-1_grey-1-177x146
Warning: chmod() has been disabled for security reasons in /var/www/settlers.hu/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 46