A relokációs szolgáltatások specialistája

Jó tudni

Megszűnik a letelepedési kötvény

A kormány döntése értelmében nem lesz lehetőség a jövőben államkötvény jegyzésével nemzeti letelepedési engedélyt szerezni Magyarországon.

A lejegyzett államkötvények alapján 2017.március 31-ig lehetséges a nemzeti letelepedési engedély iránti eljárást elindítani, illetve családtag 2017. június 30-ig nyújthatja be nemzeti letelepedési kérelmét.

Változás a gépjárművek harmadik országbeli állampolgárok általi üzembentartásával kapcsolatban

Tisztelt Ügyfelünk,

Számos esetben kapunk kérdéseket, megkereséseket járművek harmadik országbeli állampolgárok általi üzembentartásával kapcsolatban.

Szeretnénk tájékoztatni Partnereinket, hogy egy törvénymódosításnak köszönhetően már harmadik országbeli állampolgár nem csak tulajdonosa, hanem üzembentartója is lehet járműnek. Ez azon harmadik országbeli állampolgárok esetében fontos, akik bár rendelkeztek gépjármű tulajdonnal, azonban a járművet kizárólag egy másik személlyel kötött üzembentartói szerződés alapján tudták Magyarországon forgalomba helyeztetni. A korábbi szabályozás szerint ugyanis a forgalmi engedélyben üzembentartóként kizárólag olyan magyar vagy külföldi állampolgárságú személy kerülhetett feltűntetésre, aki Magyarországon állandó lakcímmel rendelkezett.

A pozitív változás háttere, hogy a törvényi szabályozás egyértelműsítette a lakhatással kapcsolatos feltételeket. Az új szabályozás értelmében a természetes személynek magyarországi lakcímmel kell rendelkeznie, ahol a lakcím a következőt jelenti: „a természetes személy ügyfél lakóhelye, tartózkodási helye, mindezek hiányában szálláshelye”. Ez a jogszabályi változás tehát lehetővé teszi, hogy már azon személyek is üzembentartói legyenek a gépjárműnek, akik csak bejelentett szálláshellyel rendelkeznek.

Settlers Relocation

Megváltozott a TAJ kártya igénylésének ügyintézése

Megváltozott a TAJ kártya igénylésének ügyintézése.  Az OEP a jövőben nem állítja ki azonnal a TAJ kártyát, csak  TAJ számot képez első körben. Ezt követően a munkáltatónak haladéktalanul, de 1 héten belül mindenképpen célszerű eleget tennie azon kötelezettségének, hogy külföldi munkavállalóját bejelentse a NAV 16T1041 nyomtatványon. Ha ez a bejelentés megtörtént, csak ezt követően lehet igényelni külön eljárásban az OEP-nél a TAJ kártyát, melyhez be kell mutatni a bejelentő NAV 16T1041 számú nyomtatvány másolatát és az elfogadó eBev nyugta másolatát.

Elérhetőségünk változott!

Tisztelt Partnerünk!

Cégünk, a Settlers Relocation Kft. új irodába költözött. A címünk változatlan, azonban irodánk a B épület helyett az A épületben lesz elérhető a 4. emeleten. 2016. február 1-jétől már új irodánkban fogadjuk Önöket, ill. hívásaikat, küldeményeiket és szállítóikat.

Új címünk:  1122 Budapest, Maros utca 12. ”A” épület 4. emelet

Telefonszámaink, fax számunk és számlázási címünk nem változott.

A Settlers Csapata

Bisnode AAA besorolást kaptunk!

A Bisnode nemzetközi cégminősítő minden vállalkozás pénzügyi stabilitását, üzleti megbízhatóságát minősíti egy folyamatosan visszamért és bizonyított, nemzetközi szakértők által kialakított rendszer alapján. Így került kiválasztásra cégünk, a Settlers Relocation Kft is, mint a pénzügyileg legstabilabb cégek egyike. Ez alapján vállalkozásunk a magyar cégek azon 0,63 %-ába tartozik, akik pénzügyileg a legszilárdabb lábakon állnak, azaz a legmagasabb fokú Bisnode tanúsítvánnyal rendelkezik.

Nagy megtiszteltetés Settlers Relocation Kft. számára, hogy a Bisnode objektív cégminősítése alapján a legjobbak között szerepelhetünk. Nagy figyelmet fordítunk arra, hogy a piacon tisztességesen járjunk el, így fontos számunkra, hogy egy külső szakértő is megerősítette, hogy cégünk fizetésképtelenségi valószínűsége kiemelkedően alacsony. Hisszük, hogy a  tanúsítvány segítségével ügyfeleink, szállítóink, munkavállalóink felé is tovább fokozzuk azt a bizalmat, mely egyre fontosabb a hosszú távú, stabil üzleti kapcsolatokban. Azzal, hogy a Bisnode független szakértőként ismerte el cégünk stabilitását, azt az üzenetet hordozza számunkra, hogy jó úton járunk cégünk építésében. Mivel vállalkozásunk minősítése szigorúan szakmai szempontok alapján történt és arra sem pályázni, sem jelentkezni nem lehet, így ez a tanúsítvány valóban pozitívan különbözteti meg cégünket a piacon.

Tagságok és minősítések

A SETTLERS Relocation ISO9001 minősítéssel rendelkező vállalat, és az Európai Relokációs Szövetség (EuRA) tagja. Társaságunk a Közép-Magyarországi Operatív Program keretén belül a KMOP-1.2.7-2007-0003 számú projektben vesz részt.
Bisnode tanusitvany